Woensdag 16 maart 2022 was het museum opgebouwd tot stembureau. Hoe leuk is dat om tussen de oude brandweer oldtimers te stemmen. We hebben veel mensen over de vloer gehad en vonden de locatie heel mooi.

We zijn benaderd door de gemeente met de vraag of wij het museum beschikbaar wilden stellen voor de gemeenteraad verkiezingen. We hebben een aantal gesprekken gehad en samen gekeken of het museum geschikt is om te fungeren als stembureau, hier was de voorzitter van de stemlocatie het al snel mee eens en is alles in gang gezet, want er moet dan wel het een en ander geregeld worden, aldus Marc Bakker van het brandweermuseum.

We hebben dinsdag 15 maart alles klaar gezet zodat op 16 maart om 7:30 de eerste mensen ook gelijk konden stemmen. We zijn tot 21:00 open en van 21:30 tot een uurtje of 00:00 uur worden de stemmen geteld.

Wij als museum hebben dit als een leuke dag ervaren en hopen dat ons museum vaker gebruikt gaat worden om te stemmen.