Nieuws 2021

Kinder middagen in het museum vol geboekt

Foto Stella Dekker

Lijkt het jou leuk om een keer een brandje te blussen, van dicht bij een brandweerauto te bekijken of zelf een echte brandweerpak aan te hebben??

Kom dan naar 1 van onze kindermiddagen in de vakantie.

De middagen zijn allemaal vol geboekt.

Jarige job

Zaterdagmiddag 26 juni zijn we met de Mercedes 608 naar Djeyvano geweest. Deze grote jongen is 3 jaar geworden en vind de brandweer vind hij geweldig.

Dus een goede reden om even langs te gaan en een rondje te gaan rijden. Wat heeft hij genoten, samen met zijn oma mocht hij voorin de brandweerauto zitten, met zwaailicht en sirene aan hebben we even een rondje gereden. 

Djeyvano Gerritsen

Brandweermuseum weer open

Zaterdag 12 juni 2021 hebben wij de deuren weer geopend voor het publiek.

Vele bezoekers wisten het pad weer te vinden naar ons museum.

Ook hebben we 2 "nieuwe" voertuigen in het museum gekregen, de voertuigen zijn geen eigendom van het museum maar particulier bezit. 

Het gaat om een Austin uit 1964 van het korps Sassenheim, het voertuig heeft nog wel wat aandacht nodig, de remmen moeten gereviseerd worden en ook de waterpomp moet gereviseerd of vervangen worden. Momenteel zijn we druk bezig met het poetsen van de auto en hier en daar word het lak werk bijgewerkt.

Het andere voertuigen is een Dodge uit 1960 van het korps Beerta. Deze is technisch helemaal goed hij moet alleen even naar de RDW om weer een Nederlands kenteken te krijgen, hij krijgt zijn eigen 1e kenteken weer. Het lakwerk moet een flinke opknapbeurt hebben en eet roest moet worden verwijderd en op nieuwe gespoten worden.

De binnenkant is helemaal leeg ook hier heeft de Dodge wat liefde nodig om hem weer in ere te herstellen. 

 

 

Brandblussers geschonken aan museum

Zaterdag 8 mei zijn een 6 tal leden van het museum uitgerukt om 2 oude brandblussers op te halen uit Kolham.

De 2 brandblussers hebben jaren bij iemand in de tuin gestaan ter decoratie.

Wij gaan deze mooie blussers opknappen en in het museum neerzetten ter decoratie.

Bellenwagen op de foto

Zaterdag 1 mei zijn we met de Austin Bellenwagen naar Winschoten geweest om foto's te (laten) maken van onze Bellenwagen en die van SOB Winschoten.

Dit was de 1e "lange" rit voor de Austin, en dat is goed gegaan. Mooi binnen door zijn we na 45 min rijden aangekomen bij SOB Winschoten aan de Grintweg.

We hebben de foto’s gemaakt op de parkeerplaats bij het Stadspark in Winschoten. Met een 7 tal fotograven van de VBB Vereniging Brandweer Belangstellenden zijn de beide Bellenwagens mooi op de foto gezet. 

Onze huis fotograaf Marc heeft ook een aantal mooie kiekjes gemaakt. Deze staan hieronder. 

Brandweermuseum steunt goed doel

Lyam en Marc bij de brandweerauto

Zondag 7 februari heeft de 6 jarig Lyam uit Sappemeer een geweldig mooie actie opgezet voor de eenzame ouderen in de Burcht.

Lyam ging die zondag in de sneeuw warme chocolademelk verkopen om van deze opbrengst cadeautjes te kunnen kopen voor de bewoners van de Burcht.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn had hier ook iets over gehoord en is ook even bij Lyam op bezoek gegaan om een beker warme chocolademelk te kopen.

Ik (Marc Bakker) zag het op facebook voorbij komen dat ook Expeditie Grunn  erbij was geweest en dacht gelijk hier moeten wij iets mee gaan doen. Marc heeft contact gezocht met de ouders van Lyam en voorstel gedaan als de cadeautjes rond gebracht moeten worden dat het brandweermuseum dan een auto hiervoor beschikbaar steld.

 Dat werd zeer op prijs gesteld, Lyam wil namelijk later brandweerman worden. Lyam mocht kiezen uit 7 voertuigen van het museum en heeft onze “nieuwste” aanwinst de Mercedes 608 uit gekozen.

Na telefonisch contact met de vader bleek al gauw dat we niet alleen naar de Burcht zouden gaan. Lyam heeft zo zijn best gedan dat hij in totaal € 638,- bij elkaar heeft gekregen en dat betekent dat hij 638 cadeautjes kon laten inpakken. Dit is allemaal verzorgt door de Etos in winkel centrum de Hooge Meeren. Hij heeft voor De Burcht, Voor Anker, St Jozef en Blauw Borgje in Groningen cadeautjes bij elkaar weten te krijgen.

Zaterdag  20 februari was het dan zover, we gaan de cadeautjes rond brengen. Om 10:00 uur hebben wij afgesproken bij het winkelcentrum, toen ik daar aankwam stond Lyam al te zwaaien en te springen van blijdschap.

Na alles te hebben ingeladen in 3 auto’s en de brandweerauto was er nog een interview met Wiebe Klijnstra van Radio Noord, daarna konden wij vertrekken naar het eerste verzorgingshuis De Burcht. Nadat Lyam de cadeautjes stralend overhandigde aan Sylvia Westman  van de Burcht zwaait hij door het raam naar een tweetal bewoonsters van het zorgcentrum. Een geweldig moment, wat meer dan eens laat zien wat de impact van corona op deze mensen heeft.

We zijn van de Burcht naar het voor Anker gegaan waar ook een leuk ontvangst comité al stond te wachten om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Maar voor dat kon plaats vinden moesten we even wachten want Expeditie Grunn was onderweg naar het Voor Anker.

Na het overhandigen kreeg Lyam nog een mooie kaart van alles bewoners en personeel en nog een mooi cadeau, een Enzio Knol step, geweldig om te zien hoe blij hij hier mee was. GEWELDIG!!