Nieuws 2019

Kerstmarkt in het Museum

Zaterdag 14 december hebben wij weer een leuke en gezellige kerstmarkt gehad.

Honderden mensen hebben de kerstmarkt bezocht en kunnen genieten van een leuke en gezellige markt. 

Krzysztof Groen heeft vele nummer live gespeeld voor alle bezoekers, standhouders en vrijwilligers. 

We kunnen terug kijken op weer een geslaagde kerstmarkt. 

Volgend jaar is de kerstmarkt op 12 december. 

 

Tocht om de Noord

Zaterdag 28 september hebben wij ons museum beschikbaar gesteld voor 4400 wanderlaars van Tocht om de Noord.

Tussen 8:30 en 13:30 hebben wij zo'n 4400 wandelaars door het museum gehad, we hebben een loop route uit gezet van af de weg, een aantal voertuigen stond buiten om een looproute aan te geven, in het museum stonden in het midden onze Bedford en Ford F600 om een looproute aan te geven. Omdat we zoveel mensen over de vloer kregen moest het terrein en het museum eigelijk in 2 worden gedeeld zodat men elkaar niet in de weg liep, dit is gelukt door het met de voertuigen en rood - wit lint afte zetten.

We hebben met vele wanderlaars gepraat, veel complimenten gehad het was voor ons een hele mooie drukke dag. Hier doen wij het voor, mooie manier om reclame te maken voor de hobby waar wij mee bezig te zijn en goede promtie voor ons mooie musuem.

Organistie Tocht om de Noord, alle wandelaars, vrijwilligers, buren en een ieder die hier aan heeft mee gewerkt.  BEDANKT !! wij hebben genoten.

 

Zeer geslaagde open dag

Op zaterdag 7 september hebben wij ons 10-jarig jubileum gevierd. Er waren 38 oldtimers, de jeugdbrandweer, brandweer, politie, EHBO-ers, verkeersregelaars, de Noord Nederlandse Modelbouw Groep en naar schatting tussen de 1500 en 2000 bezoekers.

De Open Dag werd geopend door Burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. Hij kwam samen met Oetra Gopal (oud-wethouder gemeente H-S) en Jaap Nienhuis (oud-weerman van RTV Noord) aanrijden in de gerestaureerde Austin Bellenwagen.

Rond 10:30 uur hebben wij met alle 38 oldtimers een rondrit gereden door de gemeente Hoogezand - Sappemeer. Er stond heel veel publiek langs de route (rest weglaten). Dat is voor iedereen met volle teugen genieten.

’s Middags hebben de brandweer en de jeugdbrandweer een demonstratie gegeven voor de bezoekers; ook hier was veel belangstelling voor.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd 10-jarig jubileum.

Nieuw aanwinst voor Museum

Brandweermuseum Hoogezand Sappemeer (HBVV) heeft dinsdagavond 3 september een Opel Blitz gekregen van Avebe, een bekend bedrijf uit Foxhol, dat producten levert op basis van aardappelzetmeel. De Opel Blitz brandweerwagen is in 1965 in gebruik genomen op de Avebe-locatie in Foxhol en heeft dienst gedaan tot 1989. Daarna werd het voertuig als tweede uitrukdienst gebruikt naast de nieuwe brandweerwagen.

Tot 2013 had Avebe Foxhol een eigen bedrijfsbrandweer. Door veranderde wetgeving op het gebied van veiligheid is in 2013 gestart met het opzetten van een Bedrijfsnoodorganisatie (BNO). Een eigen bedrijfsbrandweer was niet langer noodzakelijk en de brandweerwagen werd vervangen door een BNO-wagen.

De overdracht vond dinsdagavond plaats voor de BNO kazerne op het terrein van Avebe in Foxhol. Marc Bakker van de HBVV ontving hier na een toespraak van locatiedirecteur Joren Bullen de sleutels uit handen van Jan Rieks hoofd van de BNO.

Bellenwagen terug van de spuiter

Dinsdagavond is de Austin K2 Bellenwagen terug gekomen van Autoschade Herstel Boog Hoogezand. 

Hij is mooi rood geworden en we kunnen nu de auto weer gaan opbouwen.  

De Bellenwagen moet gereed zijn voor zaterdag 7 september 2019, en zoals het nu lijkt, gaat ons dat lukken. 

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Kom dan zaterdag 7 september naar ons 10 jarig jubileum.  Meer informatie over ons jubileum kunt u vinden door op 10 jaar HBVV te klikken.

Nieuw aanwinst van het museum

Dinsdag 25 juli hebben we een oude brandweerwagen in het museum in bruikleen gekregen van Hoveniersbedrijf Rozema in Vries. Deze oude Daf heeft een carrière gehad in Baflo. 

Nationale oldtimer dag in Lelystad

Zondag 16 juni is de Ford F 350 naar Lelystad geweest naar de nationale oldtimer dag.

In de haven stonden zo'n 500 oldtimers, diverse merken en formaten.

Transportbedrijf Diana Pertien heeft een trekker beschikbaar gesteld en hoogwerker verhuur Freddy Pertien heeft een trailer beschikbaar gesteld om de Ford naar Lelystad te brengen. 

We hebben die dag erg genoten en er was veel belangstelling.

 

Open dag bij Molen de Wachter

Zaterdag 27 april zijn wij met 4 voertuigen naar de opendag van Molen de Wachter geweest in Zuidlaren.

Het publiek kon de molen en museum bekijken en kreeg hierbij uitgebreid uileg hoe alles werkt.

Bij onze voertuigen konden kinderen spuiten met een echte brandslang.

We hebben een leuke en gezellige dag gehaad, helaas was het niet heel druk. We hebben als dank een heerlijke drentse krentebol mee gekregen.

Nogmaals Bedankt voor de goede verzorging.

Nieuw aanwinst in het museum

Zaterdagmorgen zijn Marc en Dennis op tijd vertrokken naar Winterswijk om een oude Commer ladderwagen op te halen. 

Een maand of 2 geleden ben ik gevraagd of wij belangstelling hadden bij een oude brandweerauto, na overleg met de iedereen van de hbvv hebben we besloten om de auto aan onze collectie toe te voegen nadat we hem eerst konden bekijken, dat was geen probleem. 

2 week geleden zijn Dennis en ik naar Winterswijk geweest om de Ladderwagen te bekijken en we waren meteen verkocht. Hij zag er nog zo mooi en compleet uit dus was de keuze niet moeilijk.

En vandaag was het dan zover, de Ladderwagen komt naar Sappemeer.

De Commer is in 1955 aangeschaft door Brandweer Kampen en in 1960 verkocht aan Winterswijk waar hij tot 1981 dienst heeft gedaan.  

We gaan de Ladderwagen wassen, poetsen, remmen reviseren en klaar maken zodat hij de weg op kan.

Unimog weer rood

Maandag 14 januari is de Unimog gespoten bij autoschade herstel Boog in Hoogezand.

De Unimog was er slecht aan toe, er zijn nieuwe stukken ingelast, geplamuurd en veel schuren, er zijn heel wat uren in gaan zitten en we zijn er ook nog niet maar we zijn op de goede weg. 

Zaterdag 19 januari gaan de opbouw, spatborden, bumper en andere kleine losse onderdelen naar Boog. 

Als die weer terug zijn kan het opbouwen weer beginnen.