Nieuws 2020

Zaterdag 14 maart zijn wij gesloten

LET OP !!

Zaterdag 14 maart is het brandweermuseum gesloten voor het publiek.

Wij doen mee met NL Doet, en we gaan werkzaamheden verrichten aan het dak en plafond met een hoogwerker en om ongelukken te voorkomen zijn wij daarom gesloten.

Wel kunt u een aantal voertuigen bekijken die buiten op ons parkeerplaats staan gestald in verband met de werkzaamheden binnen.

Ons excuus voor het ongemak.

NL Doet

Zaterdag 14 maart 2020 doet Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer mee aan de landelijke actiedag NL Doet van het Oranjefonds.

Uit onderzoek blijkt dat het imago van brandweermannen en -vrouwen erg hoog staat aangeschreven. Zij hebben immers de veiligheid van mens en dier hoog in het vaandel. Wij vinden dat het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer het imago van deze helden moet uitstralen. Daarom gaan wij op zaterdag 14 maart met een aantal vrijwilligers diverse klussen uitvoeren: het vervangen van kapotte en vieze platen in het systeemplafond, het vastmaken en waar nodig vervangen van isolatieplaten van het dak. Dit doen wij met een hoogwerker die wordt aangeboden door Collé Rental & Sales uit Kolham, HDaarnaast zullen wij extra verlichting aanbrengen in onze werkplaats en de muren van onze museum opschilderen in een "historische" look. Dit steenstripschilderwerk wordt uitgevoerd door Van Der Molen Schilderwerken uit Kolham.

Aan vrijwilligers hebben wij op dit moment geen gebrek, omdat zich voldoende  enthousiastelingen hebben aangemeld. Vrijwilligerswerk is leuk, omdat je kunt meehelpen een klus te klaren en nieuwe contacten opdoet. Op de actiedag NL Doet worden de deelnemers door de medewerkers van het Brandweermuseum voorzien van eten en drinken. Voor bezoekers is het museum op die dag gesloten.

Brommerbeurs in Zuidbroek

Op zaterdag 14 februari hebben wij met de Opel Blitz, en ander klein materieel op de brommerbeurs gestaan in de Eurohallen te Zuidbroek. We zijn benaderd door Eltjo Laan van de Oldtimer brommer club 1:25, zij hebben een stand van 16 x 25 meter op de beurs en elk jaar heeft de stand een soort van thema, Dit jaar leek het hun leuk om er oud brandweer materieel neer te zetten.

Een groepje van 6 personen van de 1:25 club zijn op bezoek geweest om een keuze te maken van welke materialen er op de beurs mochten staan.

De keuze is :        Opel Blitz                            Brandweermuseum

                               Poppen en kleding         Brandweermuseum

                               Ford motorspuit             Marc Bakker

                               Daf 75                               Marc Bakker

                               Brandweerfiets               Marc Bakker

                               Motorspuitaanhanger  Nick Abee

                               Motorspuitaanhanger  Henk van Hemmen

Zaterdagmorgen arriveerden Dennis, Nick en Marc bij de Eurohal in Zuidbroek, via de achter ingang konden wij naar binnen, en wat was het toen al druk, terwijl het nog geen 9:00 uur was. Ze hadden de deuren eerder open gedaan om lange rijen te voorkomen en men niet zolang buiten hoefde te staan.

 

We hebben een hele leuke en gezellige beurs gehad met de leden van oldtimer brommer club 1:25.