Nieuws 2020

Verassing

Op dinsdag 25 augustus hebben wij Valentijn verrast op zijn 5e verjaardag. 

Valentijn is gek van de brandweer en kon wel een leuke verassing gebruiken.

We zijn met de Commer en de Magirus uitgerukt om hem thuis te verassen. Valentijn heeft ontzettend genoten.

Nieuw aanwinst

Woensdag 1 juli heeft het museum een Mercedes 608 brandweerauto gekregen van Stichting Wens op Wielen.

De Mercedes heeft 6 jaar dienst gedaan bij de stichting WOW om zieke kinderen rond te rijden en laten spuiten met een brandslang tijdens georganiseerde Opkikker dagen door stichting Opkikker.

Stichting Wens op Wielen heeft een andere brandweerauto gekregen van de Veiligheid Regio Groningen, een Daf 65 van de Brandweer Bedum en daardoor was de Mercedes 608 overbodig geworden.

 

 

Brandweermuseum weer open

Vanwege de uitbraak van het corona virus was het brandweermuseum in Sappemeer gesloten.

Na drie maanden ging de deur vanmorgen weer open. „We zijn hartstikke blij dat we weer publiek hebben mogen ontvangen”, zegt woordvoerder Marc Bakker. „Het was met zo’n honderd bezoekers uit de wijde regio meteen lekker druk. Gelukkig kwam iedereen mooi verspreid over de dag. Naast het bezichtigen van de verschillende voertuigen vonden ook demonstraties plaats. Live muziek van accordeonist Wim Lever zorgde voor extra sfeer en gezellighed.”

In de afgelopen periode hebben de vrijwilligers bepaald niet stil gezeten. Zo is onderhoud gepleegd aan het gebouw en voertuigen en alles is schoongemaakt.

Het brandweermuseum heeft in september vorig jaar zijn tweede lustrum gevierd.

 

Tekst Paul Abraham 

NL Doet

Zaterdag 14 maart 2020 doet Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer mee aan de landelijke actiedag NL Doet van het Oranjefonds.

Uit onderzoek blijkt dat het imago van brandweermannen en -vrouwen erg hoog staat aangeschreven. Zij hebben immers de veiligheid van mens en dier hoog in het vaandel. Wij vinden dat het Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer het imago van deze helden moet uitstralen. Daarom gaan wij op zaterdag 14 maart met een aantal vrijwilligers diverse klussen uitvoeren: het vervangen van kapotte en vieze platen in het systeemplafond, het vastmaken en waar nodig vervangen van isolatieplaten van het dak. Dit doen wij met een hoogwerker die wordt aangeboden door Collé Rental & Sales uit Kolham, HDaarnaast zullen wij extra verlichting aanbrengen in onze werkplaats en de muren van onze museum opschilderen in een "historische" look. Dit steenstripschilderwerk wordt uitgevoerd door Van Der Molen Schilderwerken uit Kolham.

Aan vrijwilligers hebben wij op dit moment geen gebrek, omdat zich voldoende  enthousiastelingen hebben aangemeld. Vrijwilligerswerk is leuk, omdat je kunt meehelpen een klus te klaren en nieuwe contacten opdoet. Op de actiedag NL Doet worden de deelnemers door de medewerkers van het Brandweermuseum voorzien van eten en drinken. Voor bezoekers is het museum op die dag gesloten.

Brommerbeurs in Zuidbroek

Op zaterdag 14 februari hebben wij met de Opel Blitz, en ander klein materieel op de brommerbeurs gestaan in de Eurohallen te Zuidbroek. We zijn benaderd door Eltjo Laan van de Oldtimer brommer club 1:25, zij hebben een stand van 16 x 25 meter op de beurs en elk jaar heeft de stand een soort van thema, Dit jaar leek het hun leuk om er oud brandweer materieel neer te zetten.

Een groepje van 6 personen van de 1:25 club zijn op bezoek geweest om een keuze te maken van welke materialen er op de beurs mochten staan.

De keuze is :        Opel Blitz                            Brandweermuseum

                               Poppen en kleding         Brandweermuseum

                               Ford motorspuit             Marc Bakker

                               Daf 75                               Marc Bakker

                               Brandweerfiets               Marc Bakker

                               Motorspuitaanhanger  Nick Abee

                               Motorspuitaanhanger  Henk van Hemmen

Zaterdagmorgen arriveerden Dennis, Nick en Marc bij de Eurohal in Zuidbroek, via de achter ingang konden wij naar binnen, en wat was het toen al druk, terwijl het nog geen 9:00 uur was. Ze hadden de deuren eerder open gedaan om lange rijen te voorkomen en men niet zolang buiten hoefde te staan.

 

We hebben een hele leuke en gezellige beurs gehad met de leden van oldtimer brommer club 1:25.