De Soto

De Soto

Het automerk DeSoto werd op 4 augustus 1928 opgericht door Chrysler en geïntroduceerd voor modeljaar 1929 Het merk werd genoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Soto, die onder andere de Missisippi ontdekte. Het gestileerde gezicht van de Spanjaard was terug te vinden in het logo. Chrysler wilde met het nieuwe merk de concurrentie in de middenklasse aangaan met General Motors, Studebaker en Willy Knights  Vlak na de introductie van DeSoto nam Chrysler echter Dodge over waardoor het nu twee merken in de middenklasse had. Als Chrysler Dodge eerder had overgenomen zou DeSoto nooit hebben bestaan.

De De Soto is gebouwd in 1959 bij van Bergen in Heiligerlee. Het voertuig is gebouwd voor brandweer Ten Boer die het voertuig hebben gebruikt tot 1985.

Dat zelfde jaar is het voertuig overgenomen de Houthandel Reinders in Ten Post, de houthandel is nog steeds eigenaar van het voertuig.

De HBVV heeft het voertuig in bruikleen en gaat het voertuig tentoonstellen in het museum maar ook meenemen naar evenementen ed.

Deze De Soto is nog het enige voertuig met deze cabine en opbouw in Nederland. In totaal zijn er 6 De Soto's gebouwd waarvan maar 2 met deze cabine.

Wij zijn erg blij dat dit voertuig dan ook bij ons in het museum staat en dat bezoekers het voertuig kunnen bekijken.

Merk: Desoto KEW Bouwjaar: 1956 Opbouw: van Bergen Korps: Ten Boer > Houthandel Reinders Ten Post