Over de HBVV

Over de HBVV

De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is 15 September 2009 opgericht door een aantal "oud" leden van de brandweer Hoogezand - Sappemeer.

Het is allemaal begonnen in 2006. Een "oud" brandweerman heeft een Ford F 350 brandweerauto meegekregen van zijn werkgever om deze samen met leden en oud leden  van de brandweer Hoogezand - Sappemeer te restaureren.

Toen de Ford F 350 na 2 jaar klaar was hebben we besloten om een stichting op terichten.

Tijdens de oprichting van de stichting stonden er al 2 andere restauratie projecten te wachten dat was een Dennis motorspuit die omstreeks 1946 in dienst is gekomen van de brandweer Hoogezand en een oude brandweer koets die zijn dienst jaren is begonnen bij Karton en Papier fabriek v/h W.A. Scholten te Sappemeer en later nog in dienst is geweest bij de brandweer Hoogezand.

In 2010 hebben we nog een aantal voertuigen gekregen van het brandweer museum uit Hellevoetsluis.

De voertuigen stonden her en der verspreid in de Gemeente Hoogezand - Sappemeer tot  20 maart 2012 toen hebben wij een grote loods in gebruik genomen van de Gemeente Hoogezand - Sappemeer.

Het museum hebben wij ingericht met onze brandweer voertuigen, motorspuiten, handbrandspuiten en vele kleine atributen die vroeger en tegenwoordig gebruikt worden bij de brandweer.

Sinds 21 oktober 2013 mogen wij ons Stichting en Musuem de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen noemen.